Altea en omgeving

Altea is een van de meest pittoreske stadjes in de provincie Alicante van Spanje, dat is gelegen aan de Spaanse Costa Blanca. Het is een van de populairste bestemmingen onder vakantiegangers in Spanje. De steunpilaar van de economie van de stad is het toerisme, dat begon te groeien in de jaren 50. De algehele goede weersomstandigheden, middeleeuwse straatjes, stranden, en de witte gevels van de gebouwen maken het stadje tot een aantrekkelijke bestemming. Het ligt op slechts 10 minuten rijden van Benidorm en 45 minuten van Alicante langs de N-332.

Altea werd in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw ook een ontmoetingsplaats voor allerlei kunstenaars, schilders, schrijvers, enz., waardoor het ook de naam van kunstenaarsstad kreeg. Nog steeds geldt de stad als een belangrijke culturele plaats en is de Culturele hoofdstad van de regio Valencia. In 2001 werd hier ook de Faculteit voor Schone Kunsten van de universiteit van Elche gevestigd.

Het Palau de Altea is een muziek- en congrescentrum met meer dan 850 zitplaatsen.

Altea Casco Antiguo

De belangrijkste bezienswaardigheden in Altea zijn:

Het oude dorp met de beroemde kerk en toegangspoorten (de Casco Antigua met de Esglesia de la Mare de Deu del Consol d’Altea, de Torre de la Galera en de Torre de Bellaguerda).

De Russisch-orthodoxe kerk (Iglesia Ortodoxa Rusa) ter hoogte van Altea Hills.
Altea met op de voorgrond het strand en op de achtergrond de bergketen Sierra de Bernia
Wandelroutes op de Sierra de Bernia

Bezienswaardigheden in de omgeving

Het oude dorpje Guadelest met uitzicht op een prachtig stuwmeer dat jaarlijks door miljoenen mensen wordt bezocht. Zie ook www.mooistedorpjes.nl/landen/spanje/costa-blanca/guadalest/ of guadelest.es

Guadelest

Terra Mitica: een attractiepark met achtbanen, waterspektakel en nog veel meer  in de bergen bij Benidorm.

www.terramiticapark.com

Terra Mitica